De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op woensdag 16 januari 2019 om 19.06 uur.

Bewolkt en perioden met regen. Morgen winterse buien

Het is bewolkt en vanavond zijn er perioden met regen. De zuidwestenwind is matig boven land, in de kustgebieden vrij krachtig, boven het IJsselmeer en aan zee krachtig, af en toe hard, 6-7 Bft, vanavond in de kuststrook met kans op (zware) windstoten rond 75 km/u.

Komende nacht klaart het van het westen uit op. In het noordelijk kustgebied zijn er enkele regenbuien. De minima liggen tussen 5°C aan de kust en 2°C verder landinwaarts. De wind is west tot zuidwest, meest matig, aan de kust (vrij) krachtig en vooral in het noordelijk kustgebied eerst nog hard, 7 Bft.

Donderdag overdag is het wisselend bewolkt met winterse buien die gepaard kunnen gaan met onweer. Tijdens langduriger buien kan het lokaal tijdelijk wit worden. Tussen de buien door loopt de temperatuur op naar ongeveer 5°C, maar in sneeuw daalt deze naar ongeveer 1°C. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig en in de middag aan de kust mogelijk hard, 7 Bft. Tijdens buien kunnen opnieuw (zware) windstoten voorkomen. (Bron: KNMI)