De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zondag 04 december 2022 om 00.23 uur.

Vrij koud, bewolkt en op de meeste plaatsen droog.

Waarschuwingen 
Vannacht is het vrijwel overal droog met een minimumtemperatuur rond -1°C. Er staat een matige wind uit oost tot noordoost. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind overwegend vrij krachtig.

Vanochtend verloopt bewolkt en vrijwel overal droog. De wind waait uit oost tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vanmiddag blijft het bewolkt en droog bij een maximumtemperatuur rond +2°C. Er staat een matige wind uit oost tot noordoost. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind overwegend vrij krachtig.

Vanavond is het droog, alleen in Zuid-Limburg is later in de avond wat lichte (mot)regen niet uitgesloten. De wind waait uit oost tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Komende nacht valt er in het noordelijk kustgebied mogelijk een bui. In het zuiden en zuidoosten is er kans op wat regen of natte sneeuw. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C op de Wadden tot net boven het vriespunt in Zuid-Limburg. De noordoostenwind is zwak tot matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig.

Morgenochtend is het bewolkt. In het noordelijk kustgebied is er kans op een bui, in de rest van het land valt er soms (mot)regen en in de Limburgse heuvels mogelijk ook wat (natte) sneeuw. De wind uit noord tot noordoost is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Morgenmiddag is het zwaar bewolkt met in het noordelijk kustgebied een enkele bui. In de rest van het land valt er soms lichte (mot)regen, vooral in het zuidoosten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van ca. 3°C in het zuidoosten tot 7°C in het noordwesten. De wind uit noord tot noordoost is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Morgenavond is het zwaar bewolkt en wordt het op de meeste plaatsen droog. De wind draait naar noordwest en is zwak tot matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)