De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op maandag 22 juli 2024 om 12.47 uur.

Vandaag afwisseling zon en bewolking en op de meeste plaatsen droog.

Waarschuwingen 
Er zijn geen waarschuwingen.
Vanmiddag hebben we een afwisseling van zon en bewolking. Zeer plaatselijk valt wat lichte regen, maar op de meeste plaatsen is het droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 21°C langs de kust en plaatselijk 24°C in het zuidoosten. Er staat een matige wind uit het zuidwesten, langs de westkust is de wind soms vrij krachtig.

Vanavond neemt van het westen uit de bewolking overal toe. Aan het eind van de avond valt er in het (noord)westen af en toe regen. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige tot vrij krachtige wind uit zuidwest.

Komende nacht komen er vooral in het noorden en westen enkele buien voor. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. Er staat een matige wind uit het zuidwesten. Aan zee en op het IJsselmeer kan de wind af en toe vrij krachtig zijn.

Morgenochtend is er veel bewolking en komen er verspreid over het land buien voor. Vooral in het noorden is er kans op onweer en kan er plaatselijk veel regen in korte tijd vallen. De wind waait uit west tot zuidwest en is meestal matig.

Morgenmiddag zijn er talrijke buien, plaatselijk met onweer en veel regen in korte tijd. In de loop van de middag wordt het van het noordwesten uit droog en klaart het op. De middagtemperatuur ligt rond 21°C. De wind gaat uit het noordwesten waaien en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgenavond komen er in het oosten en zuidoosten eerst nog enkele buien voor, mogelijk met onweer. Van het noordwesten uit trekken opklaringen zuidoostwaarts, maar later neemt de bewolking van het noordwesten uit juist weer toe. De wind komt uit het noordwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In het midden, oosten en zuiden neemt de wind later in de avond af naar zwak. (Bron: KNMI)