De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zaterdag 22 februari 2020 om 13.01 uur.

Vooral vanmiddag af en toe regen en veel wind.

Het is bewolkt en er valt in het oosten en zuidoosten eerst nog af en toe regen. Vanmiddag trekt een gebied met actievere neerslag van het noordwesten zuidwaarts. In het noordwesten wordt het vanmiddag geleidelijk droger. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. Aan de kust is de wind hard tot stormachtig, 7-8 Bft met in het noordwesten en noorden kans op zware windstoten van 75-90 km/u. In de middag verdwijnen de zware windstoten en neemt de wind aan de westkust af naar krachtig.

In de nacht naar zondag is het zwaar bewolkt en gaat het van het westen uit op steeds meer plaatsen regenen. Aan het einde van de nacht loopt de temperatuur in het zuiden op naar ongeveer 9°C, terwijl het elders afkoelt naar ongeveer 5°C. De zuid- tot westenwind is in het noorden matig, in het zuiden matig tot vrij krachtig.

Zondag overdag zijn er overal perioden met regen en in de zuidelijke helft kan er lokaal ca. 20 mm vallen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 11°C. De westenwind is in het noorden zwak tot matig, in het zuiden en midden krachtig, 6 Bft. Aan de zuidwestkust wordt de wind stormachtig, 8 Bft, terwijl elders aan de kust een vrij krachtige wind staat. Vooral in het zuiden en midden is er kans op zware windstoten van 75 km/u, in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk tot 90 km/u. In de loop van de middag wordt de wind noordwestelijk en boven land matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft. Aan het einde van de middag verdwijnen de zware windstoten. (Bron: KNMI)