De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op dinsdag 16 april 2024 om 04.54 uur.

Geregeld buien en langs de westkust vanochtend nog veel wind.

Waarschuwingen tot halverwege de ochtend staat er in het zuidwestelijk kustgebied code geel uit voor zware windstoten.
Vanochtend blijft het wisselvallig met buien. De wind draait van west naar noordwest en is boven de zuidwestelijk helft van het land matig tot vrij krachtig, langs de westkust hard en mogelijk stormachtig, windkracht 7-8. Verder komen er langs de zuidwestkust zware windstoten van 75-85 km/u voor. Later neemt de wind langs de westkust af naar krachtig, windkracht 6 en verdwijnen de zware windstoten weer. In het noordoosten staat verder amper wind.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt met enkele buien, in het zuidwesten een kleine kans op onweer of hagel. Later wordt het in het noorden droog en komt de zon nog even tevoorschijn. Met een maximumtemperatuur van ca. 10°C is het vrij fris. De noordwestenwind is matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Vanavond komen er opklaringen voor. In het noorden blijft het droog. In het zuiden vallen nog buien en wordt het pas in de tweede helft van de avond droog. Later is er in het westen ook weer een bui mogelijk. De noordwestelijke wind is boven land matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht komen er in het westen en noordwesten enkele buien voor, elders is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1°C plaatselijk in het oosten tot 6°C langs de kust. Boven land staat er weinig wind, langs de kust staat er een matige tot vrij krachtige wind uit het noordwesten.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en komen er verspreid over het land enkele buien voor. De wind komt uit een noordwestelijke richting en is zwak tot matig, langs de kust soms vrij krachtig.

Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt en komen er enkele buien voor met vooral in het zuidwesten soms onweer of wat hagel. In de kustgebieden wordt het later in de middag vrijwel droog. De maximumtemperatuur ligt tussen de 7 en 11°C. De wind is zwak tot matig en komt uit richtingen tussen noordwest en noord.

Morgenavond kan er met name landinwaarts nog een enkele bui voorkomen. De wind komt uit een noordelijke richting en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied soms vrij krachtig. (Bron: KNMI)