De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op woensdag 23 mei 2018 om 10.27 uur.

Eerst enkele buien, geleidelijk ook hier en daar zon.

In het midden en zuiden is het nog tamelijk bewolkt en komt er nog een enkele bui voor. In het noordoosten schijnt de zon en geleidelijk aan kan dat ook elders gebeuren. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C in het noordwestelijk kustgebied tot lokaal 25°C in het (noord)oosten. De wind is noordoostelijk en matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig.

Komende nacht zijn er opklaringen en de minimumtemperatuur ligt rond de 13°C. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Donderdag is er af en toe zon en in eerste instantie is het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag en in de avond komen er vooral in het zuiden enkele stevige regen- en onweersbuien voor. Lokaal is dan veel neerslag in korte tijd mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van lokaal 26°C in het oosten tot rond 20°C op de Waddeneilanden. De wind komt uit oost tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in de loop van de middag vooral in het noordelijk kustgebied af en toe krachtig. (Bron: KNMI)